Branchevoorzitter Dennis Jansen: “Die titel moet je met trots dragen”

Al drie jaar is Dennis Jansen actief binnen het branchebestuur Brand, maar nu neemt hij het voorzittersstokje over van Raymond Bothof. Wie is Dennis, wat motiveert hem en wat hoopt hij te bereiken als voorzitter?
Dennis is manager property bij Crawford en behandelt daarnaast zelf ook schades. Hij trad drie jaar geleden tot het branchebestuur toe. “Ik denk dat persoonlijke ontwikkeling mede voortkomt uit belangeloos actief bijdragen en was ook wel benieuwd of besturen iets voor mij is. Wat mij daarnaast prikkelde was het feit dat de ingeschrevenen het NIVRE-keurmerk als titel dragen, maar dat dit onder de experts nog niet de erkenning en het draagvlak heeft dat het naar mijn mening zou moeten hebben. Schade-expert is een prachtig vak en die titel moet je met trots willen dragen, zodat men denkt: wauw, het NIVRE is een club waar ik bij wil horen. Daar wilde ik graag mijn steentje in bijdragen, dus ben ik in het bestuur gestapt.”
Toen Raymond voorzitter was is er al flink gebouwd aan een solide fundament. Als afgeleide van de overkoepelende, door het bestuur geformuleerd speerpunten heeft het branchebestuur Brand voor 2025 de volgende zes speerpunten vastgesteld:
- Organiseren welkomstborrel(s) voor nieuw ingeschrevenen met een educatief aspect
- Introductie Richtlijn Schadeproces middels een webinar
- Organiseren van specialistenbijeenkomst(en)
- Opstellen beroepsprofiel Brand NIVRE-re
- Twee PE-evenementen
- Arbitrage
Dennis: “Het zijn ambitieuze doelstellingen, maar deze dragen bij aan het versterken van de rol van de schade-expert in de verzekeringsmarkt. De Richtlijn Schadeproces is een mooie basis aan de hand waarvan je de komende jaren verder kunt ontwikkelen. Heb je bepaalde doelen bereikt, kun je die gaan bijstellen, uitbreiden of er komt ruimte om weer nieuwe doelen te formuleren. De Richtlijn Schadeproces is vorig jaar opgesteld door een speciale commissie vanuit het Branchebestuur en vervolgens getoetst door zeer ervaren experts en deskundigen met een juridische achtergrond. Met trots willen we die dan ook dit jaar tijdens een webinar presenteren en toelichten aan onze achterban. Want zo’n richtlijn moet wel beklijven. De richtlijn geeft experts handvatten om hun werk eenduidig en integer uit te voeren. Daarbij is elkaar respectvol bejegenen ook cruciaal.
Inmiddels hebben we Q1 alweer bijna achter ons gelaten. De eerste kenniscarrousel heeft al plaatsgevonden, en dat webinar Richtlijn Schadeproces zit er ook aan te komen. Daarmee hebben we speerpunt vijf, de twee PE-evenementen, al gecoverd.
Het creëren van ontmoetingsmomenten voor de ingeschrevenen is iets waar ik wel veel waarde aan hecht. We zijn er als beroepsorganisatie juist voor de ingeschrevenen en het helpt wanneer men elkaar leert kennen, kennis deelt en versterkt. Dit sociale aspect is naar mijn mening van groot belang. Dat is denk ik ook wel hoe ik in elkaar steek.”
Dennis wil ook nog graag een oproep doen aan de branche: “Voor een ieder die ons vak een warm hart toedraagt en daar graag uiting aan wil geven: overweeg ook eens een bestuursfunctie! Mocht dat je net een stapje te ver gaan zijn er ook nog commissies en adviesorganen waarin je je steentje kunt bijdragen. We willen ons met de blik op de toekomt als NIVRE verder blijven ontwikkelen, maar daar zijn ook enthousiaste handen voor nodig.”